suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Yleislinjan lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Lukion oppimäärä on vähintään 75 kurssia / 150 opintopistettä. Opinnot voi suorittaa 2-4 vuodessa. Lukio-opinnot suoritetaan opintojaksoina. Opintojaksot ovat yleensä 1-3 opintopisteen laajuisia ja ne voivat koostua yhden tai useamman aineen opinnoista. Lukio-opintojen päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen päättötutkinto, eli ylioppilastutkinto.

Lukiossa opiskellaan monipuolisesti eri oppiaineita kuten äidinkieltä ja vieraita kieliä, matemaattis-luonnontieteellisiä ja humanistis-yhteiskunnallisia aineita, uskontoa tai elämänkatsomustietoa, terveystietoa ja liikuntaa sekä taito- ja taideaineita.

Opiskelijat valitaan yleislinjan lukioon peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Keskiarvon tulee olla vähintään 7,0. Lukioihin haetaan yhteishaussa.

Lukiosta saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelijat valitaan yleislinjan lukioon peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Keskiarvon tulee olla vähintään 7,0. Lukioihin haetaan yhteishaussa.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 28.1.2022