suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savitaipaleen kunta

Yleiskaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • Savitaipale
  • Julkinen palvelu

Yleiskaava kertoo, miten kunta suunnittelee alueidensa käyttöä ja jakamista asumisen, työelämän, liikenteen, virkistyksen ja muiden toimintojen kesken. Yleiskaavasta säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa. Kunta voi laatia yleiskaavan joko yksin tai yhdessä naapurikuntiensa (yhteinen yleiskaava) kanssa. Yleiskaavan tarkoituksena on kunnan tai sen osan yhdyskuntarakenteen ja maankäytön yleispiirte ...

Toimi näin

Jos haluat vaikuttaa yleiskaavoitukseen, saat ohjeet kunnalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin yleiskaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua yleiskaavoitusprosessiin ja vaikuttaa siihen osaltaan.

Oikeusvaikutteiset rantayleiskaavat toimivat maankäytön suunnitelmana, jonka perusteella voidaan käsitellä rantarakentamisen luvat. Kaavaa täydentää ja täsmentää rakennusjärjestys. Kunnanvaltuusto tarkastelee yleiskaavojen päivitystarpeen valtuustokausittain. Maanomistajat voivat laittaa vireille kaavoja koskevat asiat kirjallisesti vapaamuotoisella kirjeellä kunnanhallitukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Yleiskaava kertoo, miten kunta suunnittelee alueidensa käyttöä ja jakamista asumisen, työelämän, liikenteen, virkistyksen ja muiden toimintojen kesken. Yleiskaavasta säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa.

Kunta voi laatia yleiskaavan joko yksin tai yhdessä naapurikuntiensa (yhteinen yleiskaava) kanssa.

Palvelun toteuttaa

Savitaipaleen kunta

Palvelusta vastaa

Savitaipaleen kunta
Tekstistä vastaa: Savitaipaleen kunta
Päivitetty: 1.9.2023