suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Yleiskaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Yleiskaavoilla luodaan perusta ja edellytykset kaupunkirakenteellisten tavoitteiden toteutumiselle. Niillä määritetään kaupungin kasvusuunnat, asumisen, työpaikkojen ja palveluiden painopisteet ja keskinäinen sijainti, liikennejärjestelmät sekä virkistysalueet.

Yleiskaava voidaan laatia koko kaupunkia koskevana tai suppeampaa aluetta koskeva osayleiskaavana. Yleiskaavan laatiminen kestää yleensä ...

Toimi näin

Jos haluat vaikuttaa yleiskaavoitukseen, saat ohjeet kunnalta.

Vuosittain julkaistavassa kaavoitusohjelmassa kerrotaan käynnissä olevista ja käynnistyvistä yleiskaavoista. Kaavoitusohjelma löytyy sekä internetistä että painettuna versiona, jota voi noutaa esimerkiksi Palvelupiste Hannikaisesta. Jyväskylä-lehdessä ja kaavojen internet-sivuilla (www.jyvaskyla.fi/kaavoitus) kerrotaan kaavojen etenemisestä ja osallistumismahdollisuuksista. Viralliset kuulutukset julkaistaan Keskisuomalaisessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin yleiskaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua yleiskaavoitusprosessiin ja vaikuttaa siihen osaltaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Yleiskaava kertoo, miten kunta suunnittelee alueidensa käyttöä ja jakamista asumisen, työelämän, liikenteen, virkistyksen ja muiden toimintojen kesken. Yleiskaavasta säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa.

Kunta voi laatia yleiskaavan joko yksin tai yhdessä naapurikuntiensa (yhteinen yleiskaava) kanssa.

Palvelun toteuttaa

Jyväskylän kaupunki

Palvelusta vastaa

Jyväskylän kaupunki
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 28.2.2023