suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Yleiset kulttuuripalvelut

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Yleiset kulttuuripalvelut tuottaa monipuolisia, laadukkaita ja helposti saavutettavia kulttuuripalveluja, jotka edistävät ja vahvistavat kaikenikäisten kuntalaisten hyvinvointia, elämänlaatua ja luovuutta elämän eri osa-alueilla. Palveluista vastaavat kulttuuritoimiston kulttuurituottajat.

Tärkeitä painopisteitä ovat osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. Kulttuuritoimisto tuo kulttuurin osaksi kuntalaisten arkea koko laajalla kaupunkialueella ja on mukana Rovaniemen kehittämisessä vetovoimaiseksi tapahtumakaupungiksi.

Toimintaan kuuluu keskeisesti kulttuuritoiminnan tuottaminen lapsille, ikäihmisille ja Rovaniemen keskustan ja kylien alueelle sekä kaupungin virallisten juhlien, kuten Kansallisen veteraanipäivän, Koko perheen juhannusjuhlan, Rovaniemi-viikon, itsenäisyyspäivän, sekä uudenvuoden vastaanoton järjestelyt.

Yleiset kulttuuripalvelut tukee alueellista kulttuuritoimintaa hallinnoimalla sivistyslautakunnan kulttuuriavustusten hakuprosessia. Kulttuuripalveluista voit saada myös tukea ja asiantuntija-apua kulttuuritapahtumien tuottamiseen ja kulttuuritoiminnan järjestämiseen. Kulttuuritoimisto vastaa lisäksi matalan kynnyksen kulttuuritila Wiljamin vuokrauksesta sekä kaupungintalon aulan näyttelytilan varauksista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 12.5.2020