suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Yksityistien erityiskohteen avustus

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

Avustusta voi hakea valtionavustuskelpoiselle erityiskohteelle, joita ovat

 • yksityisteiden lauttapaikat ja lossit
 • vuosittain purettavat sillat
 • talvi- ja jäätiet

Lauttapaikan ja sitä korvaavan jäätien sekä vuosittain purettavan sillan osalta valtionavustuksen enimmäismäärä on 80 prosenttia hyväksyttävistä käyttö- ja ylläpitokustannuksista.

Muun kuin lossin korvaavan talvi-/jäätien avustuksen osuus voi olla enintään 65 prosenttia tien hyväksyttävistä käyttö- ja ylläpitokustannuksista.

Erityiskohteen avustus maksetaan viimeistään kuluvan vuoden toukokuun loppuun mennessä. Lauttapaikkojen ylläpitoon ja vuosittain purettavien siltojen avustuksista voidaan maksaa ennakkona enintään 80 prosenttia edellisvuoden kustannuksiin perustuvasta avustussummasta.

Toimi näin

Käytä avustushakemukseen tulostettavaa lomaketta Yksityisen tien parantamisen valtionavustus, johon liitetään selvitys kuluista. Liitä hakemukseen tiekunnan

 • tulo- ja menotositteet
 • tuloslaskelma
 • tase
 • kokouspöytäkirjat
 • tilintarkastajan lausunto

Toimita hakemus Pirkanmaan ELY-keskukseen (Kirjaamo, PL 297, 33101 Tampere tai sähköpostilla osoitteeseen: kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi). Jätä hakemus viimeistään kustannusvuotta seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä.

Hae avustuksen maksatusta pääsääntöisesti sähköisesti ELY-keskusten yleinen asiointilomake yksityishenkilöille-lomakkeen liitteenä osoittamalla hakemus Pirkanmaan ELY-keskukseen. Voit lähettää lomakkeen myös postitse KEHA-keskukseen (KEHA-keskus, Keskinen maksatusalue/Yksityistiet, PL 136, 33101 Tampere).

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 6.7.2020