suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Yksityistieavustus

Kaupunki myöntää yksityisteiden kunnossapitoavustuksia tiekunnille. Avustuksiin ovat oikeutettuja ne tiekunnat, jotka hoitavat itse tiensä kunnossapidon. Avustushakemus tulee jättää vuosittain 30.4. mennessä tekniselle lautakunnalle. Anomukseen on liitettävä tilinpäätös tai tositteet syntyneistä kustannuksista.

Yksityisten teiden kunnossapitoluokitus

Yksityistieavustusta hakevan yksityistien tulee avustusta haettaessa täyttää ja toimittaa ajantasainen kunnossapitoluokkaselvitys. Kunnossapitoluokituksen mukaan yksityiset tiet jaetaan pisteytyksellä neljään luokkaan ja tämä luokitus määrittelee kulloinkin myönnettävän avustussumman.

Toimi näin

Avustushakemus tulee jättää vuosittain 30.4. mennessä tekniselle lautakunnalle. Anomukseen on liitettävä tilinpäätös tai tositteet syntyneistä kustannuksista.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Avustuksiin ovat oikeutettuja ne tiekunnat, jotka hoitavat itse tiensä kunnossapidon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 24.9.2020