suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virtain kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Virrat
  • Julkinen palvelu

Virtain kaupungin alueella yksityisteiden kunnossapidon hoitavat tiekunnat. Kaupunki avustaa yksityisteiden kunnossapidossa vuosittain. Hakuaika on yleensä keväällä.

Toimi näin

Kun yksityistieavustukset on julistettu haettavaksi, täytä avustushakemus ja liitä hakemukseen tiekunnan kokouksen pöytäkirja sekä tulo- ja menotiedot haettavalta ajalta. Jätä hakemus määräaikaan mennessä tekniseen toimistoon. Hakemuslomakkeita saa tulostettua Virtain kaupungin Internet-sivuilta tai teknisestä toimistosta valmiiksi tulostettuina.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirtain kaupunki
Palvelusta vastaaVirtain kaupunki
Alue Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virtain kaupunki
Päivitetty: 10.9.2021