suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusniemi

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Tuusniemi
  • Julkinen palvelu

Tuusniemen kunta jakaa kunnan alueella sijaitsevien yksityisteiden kunnossapito- ja perusparantamiseen avustusta. Avustuksia myönnetään vain, jos tien vaikutusalueella on vähintään yksi ympärivuotisesti asuttu talous Tuusniemen kunnan puolella ja sen vähimmäispituuden on oltava 500 metriä. Kunnan tekninen lautakunta päättää avustuksien saamisen ja suuruudet. Hakemus on jätettävä tiettyyn määräaika ...

Toimi näin

Avustuksia jaetaan lomakehakemuksen perusteella. Sähköinen lomake on kunnan nettisivuilla ja siitä on ilmoitettu paikallislehdessä (Koillis-Savo). Kysymysten ilmentyessä ota yhteyttä kunnan tekniseen toimeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Palvelun toteuttaa

Tuusniemi

Palvelusta vastaa

Tuusniemi
Tekstistä vastaa: Tuusniemi
Päivitetty: 2.10.2023