suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kouvolan kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Kouvola
  • Julkinen palvelu

Kouvolassa on yli 2000 kilometrin yksityistieverkosto, joka koostuu yli 800 rekisteröidystä tiekunnasta. Yksityisteitä avustetaan talousarvioon varatulla määrärahalla. Vuoden 2020 määräraha on 580 000 €. Yksityisteiden avustusmuodot ovat kunnossapito- ja perusparannusavustus. Maaseutulautakunta vahvistaa vuosittain yksityistieavustusten jakoperusteet.

Toimi näin

Hae yksityistieavustusta vuodelle 2020 tiistaihin 31.3.2018 klo 15.00 mennessä. Täytä avustushakemus sähköisesti osoitteessa http://ekouvola.fi. Voit myös toimittaa hakemuksen postitse maaseutupalveluihin tai kaupungin kirjaamoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Tien tulee olla järjestäytynyt tiekunnaksi. Tie on toimituksella perustettu tai tiekunnan perustamiskokouksessa. Tiellä tulee olla ajantasaiset tiedot Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä sekä yksityistietä koskevat rajoitukset ovat ajan tasalla myös tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroad. Yksityistiellä on oltava vakituista asutusta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKouvolan kaupunki
Palvelusta vastaaKouvolan kaupunki
Alue Kouvola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kouvolan kaupunki
Päivitetty: 10.2.2020