suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Kaupunki lähettää vuoden alkupuolella yksityisteille kirjeen, jossa on avustusohjeet ja lomake avustuksen hakemista varten. Ohjeet ja lomake löytyy myös kaupungin nettisivuilta. Lomakkeessa on maininta viimeisestä kunnossapitoavustuksen hakupäivästä. Tiet on jaettu luokkiin 1 - 5. Tekninen lautakunta tekee vuosittain päätöksen kunkin tieluokan avustuksen suuruudesta.

Peruskorjausavustushakemukset on toimitettava avustusohjeen mukaisesti. Kaupunki myöntää peruskorjausavustusta, mikäli tiekunnalle on myönnetty hankkeeseen valtionavustus.

Toimi näin

Kunnossapitoavustuksen saamiseksi on tiekunnan täytettävä tiekunnan tietoja koskeva kyselylomake.

Peruskorjausavustuksen myöntämisperusteet on kerrottu yksityisteiden avustusohjeessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Tiekunnan tulee olla järjestäytynyt saadakseen kunnossapitoavustusta. Pysyvään asutukseen tulee olla vähintään 300 m matka tai tiellä tai tiellä on paikkakunnalla huomattava liikenteellinen merkitys.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 1.2.2022