suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Kajaanin kaupunki avustaa Kajaanin kaupungin alueella olevien yksityisteiden osakkaita vuosittain erikseen päätettävän määrärahan puitteissa.

Kaupunki avustaa tieyksikköjen mukaisessa suhteessa tieosakasta, joka on Kajaanin kaupungin asukas, yritys tai yhteisö, jonka kotipaikka on Kajaani. Maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämiseksi kaupunki avustaa myös vapaa-ajan asunnon vuoksi tien osakkaana ol ...

Toimi näin

Yksityistieavustusta haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Avustuksen hakuaika on vuosittain huhtikuussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Lisätietoja Kajaanin kaupungin avustusten myöntämisen yleisistä ehdoista sekä yksityisteiden avustamisen periaatteista saat kaupungin verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Palvelun toteuttaa

Kajaanin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kajaanin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 3.1.2023