suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Juvan kunnan yksityistiet on luokiteltu kolmeen kunnossapitoluokkaan ja avustusprosenttiin. Luokka I on 60-70 %, luokka II 50-60 % ja luokka III 20-50 % keskimääräisestä kilometrikustannuksesta. Hae avustukset yksityisteille, edellisen vuoden kunnossapitokustannuksiin ja seuraavan vuoden perusparantamiseen kunkin vuoden elokuun loppuun mennessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Tietä koskevien asioiden hoitamista varten tulee olla perustettu tiekunta tai tien hoito tulee tapahtua vähintään kolmen osakkaan toimesta ns. sopimustienä. Tietä tulee käyttää vähintään yhden kilometrin matkalta, yhden pysvän asukkaan pääsytienä ja vähintään kahden muun tieosakkaan tarpeisiin. Tiekunnan tai osakasten tulee pitää vuosikokous kerran vuodessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuvan kunta
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 12.5.2020