suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Jämsä
  • Julkinen palvelu

Yksityistieavustuksia voivat hakea kaikki Jämsän kaupungin alueella sijaitsevat tiekunnat ja lisäksi sellaiset muut asuntotiet, joiden varrella on vähintään yksi pysyvä asunto ja asutuksen käyttämä tiepituus on vähintään 400 m mitattuna 50 m:n etäisyydeltä asuinrakennuksen seinästä.

Toimi näin

Kunnossapitoavustusta haetaan vuosittain keväällä. Hausta ja hakuajasta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla sekä Jämsän Seutu -lehdessä. Avustusta haetaan lomakkeella, joka täytetään ja toimitetaan allekirjoitettuna määräaikaan mennessä. Hakemuslomakkeita voi noutaa Jämsän kaupungin toimipisteistä; kaupungin neuvonnasta, teknisestä tukikohdasta tai tulostaa Jämsän kaupungin verkkosivuilta.

Mikäli tiekunta on aikeissa hakea ELY- keskuksen myöntämiä yksityisteiden perusparannushankkeiden valtionavustuksia, voi hakemuslomakkeen noutaa teknisestä tukikohdasta tai sen voi tulostaa suoraan ELY-keskuksen internet-sivuilta (www.ely-keskus.fi). Hakemus toimitetaan Pirkanmaan ELY-keskukselle. Jämsän kaupunki avustaa ELY- keskuksen osaksi rahoittamia yksityisteiden peruskorjauksia talousarvioon erikseen varatulla määrärahalla teknisen lautakunnan päätöksen mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 24.4.2020