suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Tien kunnossapitoa ovat kesä- ja talvikunnossapito sekä muut hoito- tai perusparannustyöt.

Hattulan kunta myöntää vuosittain avustuksia yksityisteiden kunnossapitoon ja mahdollisuuksien mukaan perusparantamiseen. Avustuksia haetaan keväisin erikseen ilmoitettavana aikana. Hausta ilmoitetaan paikallisissa sanomalehdissä ja kunnan verkkosivuilla. Kiinteistön sisäänajotietä, tontilla sijaitsevia teitä, tilusteitä ja ainoastaan vapaa-ajan asutukselle johtavia teitä ei avusteta.

Myös Tiehallinnolta voi hakea valtion avustusta yksityisteiden perusparantamiseen.

Toimi näin

Nouda avustushakemus kunnan palvelupisteestä Juteinitalolta Parolasta. Voit myös tulostaa sen kunnan verkkosivuilta.

Täytä lomake ja tarvittavat liitetiedot sekä palauta se kunnan tekniseen yksikköön kunnanvirastolle Pappilanniemeen. Teknisestä yksiköstä saat myös ohjeita ja neuvontaa avustuksen hakemiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Avustettavan yksityistien varrella tulee olla vähintään kolme pysyvästi asuttua kiinteistöä, jotka sitä käyttävät. Tiellä pitää sallia myös ulkopuolinen liikenne.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 10.2.2020