suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapajärven kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Haapajärvi
  • Julkinen palvelu

PERUSKORJAUS

Tiekunta voi hakea avustusta yksityistien peruskorjaukseen. Haapajärvellä avustusta myönnetään ELY-keskuksen hyväksymään hankkeeseen. Avustuksen määrä on 10 % ELY-keskuksen hyväksymistä kustannuksista.

TALVIAURAUS

Haapajärvellä kaupunki vastaa yksityisteiden talviaurauksesta ja laskuttaa vuosittain kiinteistön omistajilta 50 €:n suuruisen omavastuun. Aurauksen piiriin liittyminen on vapaaehtoista.

Toimi näin

PERUSKORJAUS

Tiekunta voi hakea peruskorjausavustusta tekemällä vapaamuotoisen hakemuksen Haapajärven kaupungin Teknisille Palveluille. Lisätietoja voit kysyä kaupungin tekniseltä johtajalta tai yhdyskuntateknikolta.

TALVIAURAUS

Talviauraukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kaupungin työnjohtajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

PERUSKORJAUS

Yksityisteiden peruskorjausavustusta myönnetään ELY-keskuksen hyväksymälle peruskorjaushankkeelle.

TALVIAURAUS

Yksityisteiden talviaurauksen piiriin pääsee ilmoittamalla siitä työnjohtajalle ja maksamalla vuosittaisen 50 €:n suuruisen omavastuun. Edellytyksenä on, että kaikki tien osakkaat hyväksyvät auraukseen liittymisen.

Palvelu on maksuton.

Yksityisteiden talviaurauksesta perittävä vuosittainen omavastuu on 50 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapajärven kaupunki
Palvelusta vastaaHaapajärven kaupunki
Alue Haapajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapajärven kaupunki
Päivitetty: 3.9.2021