suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Yksityistieasiat

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Avustuksia peruskorjaukseen voi saada myös valtion varoista. Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Toimi näin

Hollolan yksityistieasioita koskevat tiedustelut, katso yhteystiedot

  • * * * * * * *

2019 voimaan astunut yksityistielaki velvoittaa yksityisteiden tiekunnat ilmoittamaan vastuuhenkilön tiedot Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin ja tien liikenteenohjaukseen liittyvät tiedot (painorajoitukset, ajokiellot ym.) kansalliseen tie- ja katuverkoston tietojärjestelmään (Digiroad).

Yksityistierekisteriin tiedot voi toimittaa netillä osoitteeseen www.maanmittauslaitos.fi/lomakkeet/tiekunnan_yhteystiedot.

Digiroadiin tiedot voi toimittaa nettilomakkeella, joka löytyy Väyläviraston sivuilta os. www.vayla.fi/avoindata/digiroad/yksityistietietojen-lisaaminen-digiroadiin.

Tietojen toimittaminen on edellytyksenä kunnan- ja valtionavustuksen saamiselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Avustusten saaminen edellyttää, että tien hoitoa varten on perustettu tiekunta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 20.1.2022