suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Turun kaupunki

Yksityiset suomenkieliset päiväkodit

  • Palvelu
  • Turku
  • Yksityinen palvelu

Yksityisessä päiväkotihoidossa 0–6-vuotiaat lapset saavat varhaiskasvatusta yksityisten palvelutuottajien ylläpitämissä päiväkodeissa. Voit hakea yksityiseen päiväkotihoitoon palveluseteliä, jolloin varhaiskasvatusmaksu on samansuuruinen kuin kunnallisessa päiväkodissa.

Päiväkodin toiminta pohjaa suunniteltuun päiväohjelmaan ja vuodenkierron mukaisiin juhliin ja tapahtumiin. Päiväkodissa lapsi sa ...

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa varhaiskasvatuksen asiointijärjestelmä eVakan kautta vähintään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Päiväkotihoitoon voivat osallistua 0–6-vuotiaat lapset.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelun toteuttaa

Turun kaupunki

Palvelusta vastaa

Turun kaupunki
Tekstistä vastaa: Turun kaupunki
Päivitetty: 3.4.2024