suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Turun kaupunki

Yksityiset ruotsinkieliset päiväkodit

  • Palvelu
  • Turku
  • Yksityinen palvelu

Yksityiset palveluntuottajat järjestävät ruotsinkielistä päivähoitoa ruotsinkielisten ja kaksikielisten perheiden lapsille. Erityispäivähoidon palvelut järjestetään ruotsinkielisen päiväkodin integroidussa ryhmässä. Ruotsinkielisiä ryhmiä varten on ruotsinkielinen varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja.

Päiväkodin toiminta pohjaa suunniteltuun päiväohjelmaan ja vuodenkierron mukaisiin juh ...

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa varhaiskasvatuksen asiointijärjestelmä eVakan kautta. Voit pyytää lisätietoa ruotsinkielisistä yksityisistä päiväkodeista varhaiskasvatuksen palveluneuvonnasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Päiväkotihoitoon voivat osallistua 0–6-vuotiaat lapset. Ruotsinkieliset päiväkodit on tarkoitettu ruotsin kielen hallitseville lapsille.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelun toteuttaa

Turun kaupunki

Palvelusta vastaa

Turun kaupunki
Tekstistä vastaa: Turun kaupunki
Päivitetty: 3.4.2024