suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Yksityinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä yksityistä varhaiskasvatusta tuetaan kunnalta haettavalla palvelusetelillä, joka on lapsikohtainen ja vaihtoehto kotihoidon tuelle tai Kelan maksamalle yksityisen hoidon tuelle. Palveluseteliä ei myönnetä samanaikaisesti Kelan yksityisen hoidon tai kotihoidon tuen kanssa.

Harkinnanvaraisen päätöksen setelin myöntämisestä tekee varhaiskasvatusjohtaja ja setelin kattohinnat vahvistaa hyvinvointilautakunta.

Toimi näin

Ota ensimmäisenä yhteyttä haluamaasi yksityiseen varhaiskasvatusyksikköön varmistaaksesi lapsellesi vapaan varhaiskasvatuspaikan. Toimita palvelusetelihakemus tuloselvitysliitteineen kuntaan varhaiskasvatusjohtajalle. Hakemuksen saa tulostettua kunnan verkkosivuilta.

Lisätietoja voi kysyä varhaiskasvatusjohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palveluseteli on harkinnanvaraisesti myönnettävä tuki yksityiselle varhaiskasvatukselle.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2020