suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uuraisten kunta

Yksityinen varhaiskasvatus perhepäiväkodissa

  • Palvelu
  • Uurainen
  • Yksityinen palvelu

Perhepäivähoitajalla on hoidossaan enintään neljä kokopäiväistä ja yksi osapäiväinen esiopetusikäinen lapsi. Perhepäivähoito on kodinomaista, pienessä ryhmässä tapahtuvaa päivähoitoa, jossa korostuvat perushoito ja leikki. Yksityisessä perhepäivähoidossa noudatetaan valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelman perusteita, Uuraisten varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä laaditaan jokaiselle lapselle henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (=lapsen vasu).

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli on kunnan myöntämä tuki silloin, kun perhe valitsee yksityisen varhaiskasvatuksen. Palveluseteli maksetaan asiakkaan hakemuksen perusteella palveluntuottajalle.

Tällä hetkellä Uuraisilla ei ole yksityisiä perhepäivähoitajia.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUuraisten kunta
Palvelusta vastaaUuraisten kunta
Alue Uurainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Uuraisten kunta
Päivitetty: 31.1.2020