suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Yksityinen varhaiskasvatus perhepäiväkodissa

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Uuraisten kunta
Alue: Uurainen
Palvelun kieli: suomi

Perhepäivähoitajalla on hoidossaan enintään neljä kokopäiväistä ja yksi osapäiväinen esiopetusikäinen lapsi. Perhepäivähoito on kodinomaista, pienessä ryhmässä tapahtuvaa päivähoitoa, jossa korostuvat perushoito ja leikki. Yksityisessä perhepäivähoidossa noudatetaan valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelman perusteita, Uuraisten varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä laaditaan jokaiselle lapselle henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (=lapsen vasu).

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli on kunnan myöntämä tuki silloin, kun perhe valitsee yksityisen varhaiskasvatuksen. Palveluseteli maksetaan asiakkaan hakemuksen perusteella palveluntuottajalle.

Tällä hetkellä Uuraisilla ei ole yksityisiä perhepäivähoitajia.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta


Palvelun toteuttaa: 
Uuraisten kunta