suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uuraisten kunta

Yksityinen varhaiskasvatus päiväkodissa

  • Palvelu
  • Uurainen
  • Yksityinen palvelu

Uuraisilla yksityinen varhaiskasvatus on osa kunnan tukemaa ja valvomaa varhaiskasvatuksen kokonaisuutta. Palveluntuottajina toimivat yritykset, yhteisöt tai järjestöt. Yksityisessä varhaiskasvatuksessa noudatetaan valtakunnallisia varhaiskasvatussuunnitelman perusteita, säädöksiä ja asiakirjoja. Kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä on käytössä myös Uuraisten kunnan varhaiskasvatussuunnitelma ja kaikille lapsille laaditaan henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (=lapsen vasu).

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli on kunnan myöntämä tuki silloin, kun perhe valitsee yksityisen varhaiskasvatuksen. Palveluseteli maksetaan asiakkaan hakemuksen perusteella palveluntuottajalle.

Uuraisten kunnan yksityiset päiväkodit löytyvät Uuraisten kunnan sivuilta.

Toimi näin

Hoitopaikkaa haetaan suoraan yksityiseltä päiväkodilta ja palveluseteliä haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUuraisten kunta
Palvelusta vastaaUuraisten kunta
Alue Uurainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Uuraisten kunta
Päivitetty: 31.1.2020