suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Yksityinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Yksityinen palvelu

Haapavedellä on toiminnassa yksi yksityinen päiväkoti. Päiväkoti Taikapuisto tarjoaa lapsille musiikki- tai liikuntapainotteista varhaiskasvatusta, esiopetusta sekä virikepaikkoja eri-ikäisille lapsille.

Taikapuisto kuuluu Pilke päiväkotien omistukseen.

Tällä hetkellä Haapavedellä ei ole yksityisiä perhepäivähoitajia, mutta yksityisiä perhepäivähoitajia voi tiedustella perhepäivähoidon ohjaajalta ...

Toimi näin

Yksityisen päiväkodin varhaiskasvatuspaikkaa haetaan Pilkkeen omilta kotisivuilta. Saatuasi varhaiskasvatuspaikan, voit hakea palveluseteliä. Lomakkeita palvelusetelin määrittämiseen saa tämän palvelun asiointikanavan ja kaupungin verkkosivujen lisäksi sekä päivähoitotoimistosta että hoitopaikoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin palvelusetelin. Palvelusetelin suuruuteen vaikuttavat perheen koko, bruttotulot ja lapsen tarvitsema varhaiskasvatusaika.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelusta vastaa

Haapaveden kaupunki
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 14.11.2022