suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Yksityinen ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Yksityinen ryhmäperhepäivähoito tarjoaa joustavaa ja kodinomaista varhaiskasvatusta pienessä ryhmässä. Ryhmäperhepäivähoidossa voi olla kahdeksan kokopäiväpaikkaa ja kaksi hoitajaa tai kaksitoista kokopäiväpaikkaa ja kolme hoitajaa.

Yksityisiä ryhmäperhepäivähoitokoteja on Laukaan kirkonkylällä, Leppävedellä ja Lievestuoreella. Yksityinen ryhmäperhepäivähoito on varhaiskasvatuslain mukaista toimintaa, jota kunta ohjaa ja valvoo.

Toimi näin

Hae yksityistä ryhmäperhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai lomakkeella. Palvelurahaa yksityiseen ryhmäperhepäivähoitoon haetaan erillisellä lomakkeella.

Lisätietoja yksityisestä ryhmäperhepäivähoidosta ja palvelurahasta saat verkkosivulta. Voit ottaa yhteyttä myös yksityisestä varhaiskasvatuksesta ja palvelurahasta vastaavaan päivähoidon ohjaajaan. Löydät hänet päivähoitotoimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.

Laukaassa yksityistä päivähoitoa tuetaan varhaiskasvatuksen palvelurahalla.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020