suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta ja saada varhaiskasvatuksen palvelusetelin tai hakea yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Kaupunki ohjaa ja valvoo Oulussa toimivien yksityisten perhepäivähoitajien toimintaa.

Toimi näin

Kysy vapaita hoitopaikkoja varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimistä. Katso vapaita hoitopaikkoja myös linkistä "Oulun yksityiset päivähoitajat ry:n verkkosivut".

Ole yhteydessä suoraan yksityiseen perhepäivähoitajaan. Kun saat varmistuksen siitä, että lapsesi saa paikan yksityiseen perhepäivähoitoon, tee sähköinen päivähoitohakemus ja ilmoita tulotietosi sähköisessä asiointipalvelussa. Kun haluat tehdä muutoksia jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Erillistä palvelusetelihakemusta sinun ei tarvitse tehdä. Palvelusetelin arvo määritellään perheen koon ja tulojen perusteella.

Jos perhepäivähoitaja tuottaa palvelun yksityisen hoidon tuella, hae tuki Kelalta.

Lisätietoja voit kysyä yksityisen varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattorilta soittamalla tai sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi.

Katso lisätietoja linkeistä "Yksityisen varhaiskasvatuksen verkkosivut" ja ”Yksityiset perhepäivähoitajat Oulussa”.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Yksityiset perhepäivähoitajat määrittelevät itse hoitopaikan hinnan.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 2.9.2020