suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta ja saada varhaiskasvatuksen palvelusetelin tai voit vaihtoehtoisesti hakea yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Kaupunki ohjaa ja valvoo Oulussa toimivien yksityisten perhepäivähoitajien toimintaa.

Toimi näin

Kysy vapaita varhaiskasvatuspaikkoja varhaiskasvatuksen palveluohjaustiimistä. Katso vapaita paikkoja myös linkistä "Oulun yksityiset päivähoitajat ry:n verkkosivut".

Ole yhteydessä suoraan yksityiseen perhepäivähoitajaan. Kun saat varmistuksen siitä, että lapsesi saa paikan yksityiseen perhepäivähoitoon, tee sähköinen hakemus varhaiskasvatukseen ja ilmoita tulotietosi sähköisessä asiointipalvelussa. Kun haluat tehdä muutoksia jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Erillistä palvelusetelihakemusta ei sinun tarvitse tehdä. Palvelusetelin arvo määritellään perheen koon ja tulojen perusteella.

Jos perhepäivähoitaja tuottaa palvelun yksityisen hoidon tuella, hae tuki Kelalta.

Lisätietoja voit kysyä yksityisen varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattorilta soittamalla tai sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi.

Katso lisätietoja linkeistä "Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut ja yksityisen varhaiskasvatuksen tuet -verkkosivu" ja ”Yksityiset perhepäivähoitajat ja hoitopaikkahinnat -verkkosivu”.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 5.12.2023