suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Kaupunki valvoo Mikkelissä toimivien yksityisten perhepäivähoitajien toimintaa. Yksityisessä perhepäivähoidossa noudatetaan samoja periaatteita kuin kunnallisessa perhepäivähoidossa.

Toimi näin

Kun lapsen hoitajana toimii kunnan hyväksymä yksityisen hoidon tuottaja, voi perhe saada yksityisen hoidon tukea. Yksityisen hoidon tuki koostuu Kelan hoitorahasta ja tulosidonnaisesta hoitolisästä, sekä mahdollisesta kuntakohtaisesta kuntalisästä. Perhe anoo yksityisen hoidon tukea Kelalta (WH1 - lomakkeella). Hoitosopimusta tehdessä haetaan myös Kelan tuet. Hoitaja auttaa hakemuksen teossa. Yksityisen hoidon tuki/tuet maksetaan suoraan hoidon tuottajalle eli yksityiselle hoitajalle, jolloin vanhemmat suorittavat hoitajan määrittämän hoitomaksun ja tuen/tukien välisen erotuksen hoitajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 16.6.2021