suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Yksityinen perhepäivähoito on hoitajan kodissa, pienessä ryhmässä tapahtuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoito tarjoaa lapselle kodinomaisen, kiireettömän ja yksilöllisen kasvuympäristön, jossa lapsi kasvaa ja oppii eri-ikäisten lasten kanssa.

Perhepäivähoitajan ryhmässä voi samanaikaisesti olla hoidossa neljä alle kouluikäistä lasta, hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien sekä ma ...

Toimi näin

Hae yksityistä perhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai lomakkeella. Palvelurahaa yksityiseen perhepäivähoitoon voit hakea erillisellä lomakkeella. Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse.

Varhaiskasvatuksen verkkosivulta löytyy yksityisten perhepäivähoitajien yhteystiedot sekä lisätietoa yksityisestä varhaiskasvatuksesta ja palvelurahasta. Voit ottaa yhteyttä myös niistä vastaavaan varhaiskasvatuksen palvelupäällikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024