suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Alue

Laihia
Palvelun kieli: suomi

Laihialla toimii kaksi yksityistä ryhmäperhepäivähoitopaikkaa.


Toimi näin

Mikäli olet kiinnostunut yksityisestä ryhmäperhepäivähoidosta, voit olla suoraan yhteydessä yrittäjiin. Lisätietoja saat kunnan kotisivuilta ja varhaiskasvatustoimistosta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.

Yksityisessä päivähoidossa jokaisella yrittäjällä on oikeus määritellä omat hoitomaksunsa. Hoitomaksun määrään vaikuttavat mm. mahdolliset tuet ja yleinen hintataso.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta


Palvelun toteuttaa: Yksityinen ryhmäperhepäivähoito (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)