suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kunnallisen päivähoidon vaihtoehtona voit tehdä sopimuksen lapsesi hoidosta yksityisen perhepäivähoitajan kanssa. Kuopiossa on useita yksityisiä perhepäivähoitajia eri puolilla kaupunkia.

Yksityisen hoidon tukemiseksi voit saada kaupungilta yksityisen hoidon palvelusetelin, joka maksetaan suoraan hoitajalle.

Toimi näin

Tee sopimus lapsesi hoidosta yksityisen perhepäivähoitajan kanssa. Palvelun tuottajiksi hyväksyttyjen perhepäivähoitajien yhteystiedot löytyvät varhaiskasvatuspalveluiden verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Voit tehdä sopimuksen palvelusetelillä tuetusta yksityisestä perhepäivähoidosta, jos lapsesi on vähintään 10 kuukauden ikäinen.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.

Perheen päivähoitomaksu (omavastuuosuus) on yksityisessä perhepäivähoidossa samansuuruinen kuin kunnallinen päivähoitomaksu.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.5.2019