suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Yksityiset päivähoitopalvelut erilaisine painotuksineen ovat niiden sijaintikunnasta riippumatta myös Kauniaisissa asuvien perheiden käytettävissä.

Kauniaisissa toimii yksityisiä perhepäivähoitajia, joiden vapaita hoitopaikkoja voi tiedustella päiväkoti Grankottenin johtajan kautta. Mikäli itse haluat ryhtyä yksityiseksi perhepäivähoitajaksi esim. hoitovapaan ajaksi, ota yhteyttä varhaiskasvatuspäällikköön.

Perhe voi palkata yksityisen hoitajan kotiin hoitamaan lasta.

Yksityistä päivähoitoa tuetaan Kauniaisissa yksityisen hoidon tuella.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauniaisten kaupunki
Palvelusta vastaaKauniaisten kaupunki
Alue Kauniainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 19.10.2021