suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan tai siihen erikseen vuokratussa tilassa. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Yksityisiä perhepäivähoitajia valvoo Valvira. Iitin kunnassa yksityistä päivähoitoa valvonta viranomaisena toimii päivähoidonohjaaja Salme Saari. Voit hakea yksityistä päivähoitoa myös Iitin kunnan ulkopuolelta, jolloin valvojana toimii ao. kunnan viranomainen. Palveluntuottajan tulee olla kunnan hyväksymä.

Yksityisen päivähoidon järjestämiseen on mahdollisuus saada Kelan myöntämää yksityisen hoidon tukea ja Iitin kunnan myöntämää yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Tuki myönnetään asiakkaalle, mutta maksetaan hoidon tuottajalle.

Katso hoitajien esittelyt ja yhteystiedot Facebooksivulta.

Toimi näin

Iitin yksityiset perhepäivähoitajat tarjoavat hoitoa alle kouluikäisille lapsille. Koululaisilla mahdollisuus myös aamu- ja iltapäivähoitoon. Hoitopaikat varataan suoraan hoitajilta. Hoitajat antavat mielellään lisätietoja. Hoitajien esittelyn, tietoa yhdistyksestä ja hinnoista löydät yhdistyksen kotisivuilta.

Iitin kunnan yksityisen hoidon tuen kuntalisän edellytyksenä on Kelan myöntämä yksityisen hoidon tuki. Kuntalisän hakulomake löytyy täältä

Yksityistä hoitopaikka voi hakea myös muusta kunnasta kuin Iitistä. Tällöin valvontaviranomaisena toimii ao. kunnan edustaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Yksityiseen perhepäivähoitoon voi hakeutua kaikenikäiset lapset. Kelan ja kunnan yksityisen hoidon tukea on mahdollisuus saada alle kouluikäisille lapsille vanhempainrahakauden jälkeen.

Yksityinen perhepäivähoito tarjoaa lapsellesi pienen ryhmän, pysyvän hoitosuhteen, läheisen yhteistyön vanhempien kanssa, yksilöllisen hoivan ja huomion, lapsen tarpeista lähtevän perushoidon sekä rauhallisen ja kodinomaisen ympäristön. Te vanhempina voitte itse valita hoitajan ja hoitoryhmän, josta palvelun ostatte.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea ja Iitin kunnasta yksityisen hoidon tuen kuntalisää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIitin yksityiset perhepäivähoitajat ry
Muut vastuuorganisaatiotIitin yksityiset perhepäivähoitajat ry
Palvelusta vastaaIitin kunta
Alue Iitti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 2.9.2021