suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylivieskan kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Ylivieska
  • Yksityinen palvelu

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityisissä varhaiskasvatuspalveluissa Ylivieskassa on käytössä palveluseteli. Palveluseteli myönnetään varhaiskasvatusoikeuden piirissä olevasta lapsesta hyväksyttyyn yksityiseen päiväkotiin, ryhmäperhepäiväkotiin tai hoitajan kodissa tapahtuvaan perhepäivähoitoon.

Toimi näin

Varhaiskasvatuspalveluita kunnallisesta sekä yksityisestä perhepäivähoidosta ja päiväkodeista voi hakea ympäri vuoden.

Varhaiskasvatusta tulee kuitenkin hakea viimeistään neljä kuukautta tai äkillisen työllistymisen/koulutuksen vuoksi kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Kunnalliseen varhaiskasvatukseen haetaan varhaiskasvatushakemuksella. Yksityisiin palveluihin haetaan suoraan kyseiseen yksikköön. Kun hoitosopimus yksityisen varhaiskasvatuspaikan kautta on tehty, haetaan kaupungilta palveluseteliä. Hakemukset tehdään sähköisesti Ylivieskan nettisivuilta löytyvän linkin kautta.

Palveluohjaus ma-pe klo 9-11 numerossa 040 642 9884.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelusetelin käyttö on perheelle vapaaehtoista ja halutessaan vanhemmat voivat valita palvelun. Perheellä ei ole ehdotonta oikeutta saada palveluseteliä. Ylivieskan kaupunki voi vaihtoehtoisesti järjestää palvelun omana toimintana tai ostopalveluna.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.

Perustiedot

Palvelusta vastaaYlivieskan kaupunki
Alue Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylivieskan kaupunki
Päivitetty: 4.6.2020