suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Tampere
  • Yksityinen palvelu

Yksityistä päiväkotihoitoa järjestetään ostopalveluna, palvelusetelillä ja yksityisen hoidon tuella. Hoitopaikkaa haetaan suoraan päiväkodista. Päiväkoti määrittelee itse hoitomaksun suuruuden. Perhe ja päiväkoti sopivat keskenään päivähoitopalvelun ehdoista kirjallisella hoitosopimuksella. Perhe voi hakea Kelalta yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Toimi näin

Hoitopaikkaa haetaan suoraan päiväkodista. Päiväkoti määrittelee itse hoitomaksun suuruuden.

Perhe ja päiväkoti sopivat keskenään päivähoitopalvelun ehdoista kirjallisella hoitosopimuksella.

Perhe voi hakea Kelalta yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 6.2.2020