suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonlinnan kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Savonlinna
  • Julkinen palvelu

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan ohjaamaa ja valvomaa sekä varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat painottaa erilaisia sisältöjä, esim. liikuntakasvatusta.

Palvelusetelillä tuetaan yksityistä päiväkotihoitoa siten, että perhe voi halutessaan valita kunnallisen päiväkotihoidon sijaan yksityisen päiväkotihoidon. Huoltajat hakevat palveluseteliä varhaiskasvatuspalvelujen sähköisellä hakemuksella. Palveluseteliä tulee hakea ennen varhaiskasvatuksen alkamista.

Toimi näin

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan suoraan yksityisten päiväkotien kautta. Kun paikasta on sovittu, huoltajan tulee tehdä kaupungin sähköisen palvelun kautta palvelusetelihakemus. Palveluseteli on haettava sen kuukauden aikana, jolloin varhaiskasvatus alkaa. Palveluseteliä ei myönnetä takautuvasti.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaSavonlinnan kaupunki
Alue Savonlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savonlinnan kaupunki
Päivitetty: 13.10.2020