suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Yksityinen päiväkotihoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Savonlinnan kaupunki
Alue: Savonlinna
Palvelun kieli: suomi

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan ohjaamaa ja valvomaa sekä varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat painottaa erilaisia sisältöjä, esim. liikuntakasvatusta.

Palvelusetelillä tuetaan yksityistä päiväkotihoitoa siten, että perhe voi halutessaan valita kunnallisen päiväkotihoidon sijaan yksityisen päiväkotihoidon. Huoltajat hakevat palveluseteliä varhaiskasvatuspalvelujen sähköisellä hakemuksella. Palveluseteliä tulee hakea ennen varhaiskasvatuksen alkamista.


Toimi näin

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan suoraan yksityisten päiväkotien kautta. Kun paikasta on sovittu, huoltajan tulee tehdä kaupungin sähköisen palvelun kautta palvelusetelihakemus. Palveluseteli on haettava sen kuukauden aikana, jolloin varhaiskasvatus alkaa. Palveluseteliä ei myönnetä takautuvasti.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta


Palvelun toteuttaa: Linnalan Leikkikoulu Taidepäiväkoti Tähti Touhula Nätki Touhula Mertala (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)