suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin kaupungissa toimii yksityisiä päiväkoteja, joiden toiminnassa noudatetaan kaupungin varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmia sekä muita ohjeistuksia.

Päiväkotihoidossa on käytössä palveluseteli. Yksityisen päiväkodin varhaiskasvatuksen palveluseteli voidaan myöntää varhaiskasvatusoikeuden piirissä vanhempainrahakauden päätyttyä oleville lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa varhaiska ...

Toimi näin

Hae lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa yksityisen päiväkodin omalla hakemuksella. Tee palvelusopimus yhdessä päiväkodinjohtajan kanssa. Hae palveluseteliä eDaisy asioinnissa. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla ja tee jokaisesta lapsesta oma hakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022