suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Yksityinen päiväkotihoito on vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle. Se on kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityistä päiväkotihoitoa järjestetään Laukaassa ostopalveluna, palvelurahalla ja yksityisen hoidon tuella.

Palveluntuottaja päättää lasten valinnasta sekä päivähoitomaksusta. Yksityisiä päiväkoteja Laukaassa on kirkonkylällä, Leppävedellä ja Lievestuoreella.

Toimi näin

Voit hakea yksityistä päiväkotihoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai lomakkeella. Palvelurahaa yksityiseen päiväkotihoitoon voit hakea erillisellä lomakkeella. Löydät tulostettavat lomakkeet sekä sähköisen asiointikanavan ohjeineen varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Varhaiskasvatuksen verkkosivulta löydät yksityisten päiväkotien yhteystiedot sekä lisätietoa yksityisestä päiväkotihoidosta ja palvelurahasta. Voit ottaa yhteyttä myös niistä vastaavaan päivähoidon ohjaajaan. Löydät hänet päivähoitotoimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 6.6.2023