suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kunnallisen päivähoidon vaihtoehtona voit hakea lapsellesi päivähoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Kuopiossa on useita yksityisiä päiväkoteja eri puolilla kaupunkia.

Yksityisen hoidon tukemiseksi voit saada kaupungilta yksityisen hoidon palvelusetelin, joka maksetaan suoraan päiväkodille.

Toimi näin

Yksityistä päiväkotipaikkaa haetaan suoraan perheen valitsemasta yksityisestä päiväkodista. Palvelun tuottajiksi hyväksyttyjen päiväkotien yhteystiedot löytyvät varhaiskasvatuspalveluiden verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Voit saada yksityisen päiväkotipaikan, jos lapsesi on vähintään 10 kuukauden ikäinen.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Perheen päivähoitomaksu (omavastuuosuus) on yksityisessä päivähoidossa samansuuruinen kuin kunnallinen päivähoitomaksu. Jotkin yksityiset päiväkodit voivat periä perheeltä omavastuuosuuden lisäksi profilointilisämaksua, esim. kielilisää.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kieletsuomi, englanti, saksa
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020