suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Yksityinen palvelu

Keuruulla yksityistä päiväkotihoitoa tarjoaa päiväkoti Tähtitarha, joka kuuluu Tähtipäiväkodit Oy:n päiväkotiketjuun, joka edelleen kuuluu Norlandia-päiväkodit -ketjuun. Yksityisessä päivähoidossa on käytössä palveluseteli.

Toimi näin

Haku yksityiseen päivähoitoon tapahtuu varhaiskasvatus-/palvelusetelihakemuksella neljä (4) kuukautta ennen hoidon tarvetta tai äkillisestä työllistymisestä , opiskelusta tai koulutuksesta johtuen niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen paikan tarvitsemista. Palveluseteli tulee ottaa käyttöön neljän (4) kuukauden kuluessa sen myöntämisestä.

Perhe ottaa itse yhteyttä yksityistä varhaiskasvatusta tarjoavaan palveluntuottajaan ja neuvottelee palvelun aloittamisesta sekä tekee sopimuksen palvelun hankkimisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.

Asiakas maksaa palveluntuottajalle hoitomaksun, joka on Päiväkoti Tähtitarhassa saman suuruinen kuin se olisi kunnallisessa päivähoidossa. Hoitomaksu on enintään 290 € kuukaudessa. Hoitomaksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko ja tulot samalla tavalla kuin kunnallisessa päivähoitomaksussakin.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020