suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Jyväskylässä yksityinen varhaiskasvatus on osa kaupungin tukemaa ja valvomaa varhaiskasvatuksen kokonaisuutta. Palveluntuottajina toimivat yritykset, yhteisöt tai järjestöt. Yksityisessä varhaiskasvatuksessa noudatetaan valtakunnallisia varhaiskasvatussuunnitelman perusteita, säädöksiä ja asiakirjoja. Kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä on käytössä myös Jyväskylän varhaiskasvatussuunnitelma ja kaikille lapsille laaditaan henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (=lapsen vasu).

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteli on kaupungin myöntämä tuki silloin, kun perhe valitsee yksityisen varhaiskasvatuksen. Palveluseteli maksetaan asiakkaan hakemuksen perusteella palveluntuottajalle.

Jyväskylän kaupungin hyväksymät yksityiset palveluntuottajat löytyvät Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Toimi näin

Perhe sopii suoraan yksityisen päiväkodin tai perhepäivähoitajan kanssa varhaiskasvatuksen aloituksesta. Perhe voi myös halutessaan tehdä sähköisessä asioinnissa hakemuksen yksityiseen varhaiskasvatukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Jyväskylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 16.4.2020