suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iin kunta

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Ii
  • Yksityinen palvelu

Harkinnanvaraista yksityisen hoidon kuntalisää maksetaan palvelun tuottajalle vanhempien ja palvelun tuottajan hakemuksesta. Hakemus toimitetaan päivähoitotoimistoon hyvissä ajoin ennen hoidon tarvetta. Kaavakkeita saa päivähoitotoimistosta ja yksityisen päivähoidon tuottajalta.

Tuen maksamisen edellytyksenä on, että palvelun tuottaja on rekisteröitynyt yrittäjä, jolla on vastuuvakuutukset voima ...

Toimi näin

Yksityisen hoidon kuntalisää voit hakea Iin kunnalta lomakkeella, joita saa kunnan päivähoitotoimistosta tai tulostettavan version kunnan nettisivuilta. Hakemus toimitetaan päivähoitotoimistoon. Lisäksi Kelalta voi hakea yksityisen hoidon tukea. Molemmat tuet maksetaan palvelun tuottajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelusta vastaa

Iin kunta
Tekstistä vastaa: Iin kunta
Päivitetty: 23.8.2022