suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylivieskan kaupunki

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Ylivieska
  • Julkinen palvelu

Oppiaineen oppimäärän yksilöllistäminen tarkoittaa sitä, että oppilaalle asetettava tavoitetaso määritellään hänen omien edellytysten mukaiseksi. Yksilöllistäminen voidaan tehdä, jos oppilas ei muuten kykene suoriutumaan oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Oppimäärän yksilöllistäminen tarkastellaan oppiaineittain erityisen tuen päätöksessä. Pedagoginen selvitys sisältää erilliset perustelut yksi ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen tai perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Palvelun toteuttaa

Ylivieskan kaupunki

Palvelusta vastaa

Ylivieskan kaupunki
Tekstistä vastaa: Ylivieskan kaupunki
Päivitetty: 3.5.2023