suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Punkalaitumella opetus järjestetään aina ottaen huomioon oppilaan edellytykset. Ensisijaisena tavoitteena on tukea oppilaan opiskelua siten, että yleisen oppimäärän mukaiset tavoitteet on mahdollista saavuttaa kaikissa oppiaineissa.

Jos oppilaan koulunkäynnin eteneminen vaarantuu ja on ilmeistä, että hän ei kykene jossakin oppiaineessa selviytymään yleisen oppimäärän mukaisesti, on paikallaan neuvotella oppilaan ja hänen huoltajansa kanssa kyseisen oppiaineen suorittamisesta yksilöllisen oppimäärän mukaisesti. Tätä ennen oppilaalle on tarjottu tehostettua tukea. Oppilaalle ja hänen huoltajalleen tiedotetaan oppiaineen yksilöllistämisen merkityksestä ja käytänteistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 25.8.2020