suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan perusopetuksen kouluissa voidaan yhden tai useamman oppiaineen oppimäärä yksilöllistää, mikäli oppiaineen tavoitteita ei saavuteta tuesta huolimatta.

Toimi näin

Yksilöllistäminen edellyttää pedagogisen selvityksen tekemistä sekä viranhaltijapäätöstä erityisestä tuesta. Selvityksen tekemistä voi ehdottaa esimerkiksi oppilas, huoltaja tai opettaja. Päätöksen erityisestä tuesta tekee sivistysjohtaja.

Yksilöllistetyn oppimäärän oppilaalle laaditaan henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS).

Lisätietoja yksilöllistetystä oppimäärästä saat koulujen johtajilta ja rehtoreilta. Henkilökunnan yhteystiedot löydät koulujen omilta verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 6.6.2023