suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Jos oppilas ei pysty saavuttamaan annetusta tuesta huolimatta edes oppiaineen ydinsisältöihin liittyviä tavoitteita, voidaan oppiaineen oppimäärä yksilöllistää. Todistukseen oppiaineen kohdalle merkitään tähti (*), joka kertoo yksilöllistetystä oppimäärästä.

Toimi näin

Lisätietoa yksilöllistetystä oppimäärästä saa omalta luokanopettajalta, luokanvalvojalta tai koulun erityisopettajalta.

Tietoa löytyy myös opetussuunnitelmasta sekä pedagogisen tuen kehittämissuunnitelmasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Oppimäärää ei voida yksilöllistää ilman erityisen tuen päätöstä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 13.3.2020