suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti, oppilaan opettaja tekee yhteistyössä oppilaan, huoltajan ja koulun oppilashuollon ammattihenkilöiden kanssa pedagogisen selvityksen. Selvityksessä on kuvaus oppilaan oppimisen etenemisestä, oppilaan saamasta tuesta, oppilaan kokonaistilanteesta sekä esitys erityisen tuen aloittamisesta ja oppim ...

Toimi näin

Ota yhteys oppilaan opettajaan, laaja-alaiseen erityisopettajaan, oman koulun rehtoriin tai kasvun ja oppimisen tuen asiantuntijaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Palvelun toteuttaa

Kajaanin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kajaanin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 8.11.2022