suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Oppilaan opetus voidaan järjestää yksilöllistetyssä oppiaineessa muun opetuksen yhteydessä yleisopetuksen ryhmässä, osa-aikaisen erityisopetuksen tuella tai erityisopetuksen pienryhmässä. Opetuksen järjestäminen kuvataan oppilaan HOJKS:ssa.

Toimi näin

Pedagoginen selvitys tehdään monitoimijaisesti. Siinä kuvataan käytetyt tukitoimet ja todetaan, että nämä tukitoimet eivät ole riittäviä. Pedagogisen selvityksen laatijat suosittelevat oppimäärän yksilöllistämistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 21.2.2022