suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Kiinteistön omistaja ja haltija on velvollinen sallimaan yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen tai hallitsemalleen alueelle, jollei sijoittamista muutoin voida järjestää tyydyttävästi ja kohtuullisin kustannuksin. Sama koskee johtoihin liittyviä vähäisiä laitteita, rakennelmia ja laitoksia. Johtoa tai muuta laitetta ei saa rakentaa niin, että vaikeutetaan alueen ...

Toimi näin

Mikäli et pääse sopimukseen kiinteistön omistajan kanssa, hae sijoituslupaa vapaamuotoisella hakemuksella. Liitä mukaan kartta, johon on merkitty kaksi (2) vaihtoehtoista reittiehdotusta. Perustele vaihtoehdot ja tee tarvittaessa kustannuslaskelma. Jätä hakemus liitteineen rakennusvalvontaan. Maastokatselmusten ja vastineiden jälkeen asia käsitellään lupa- ja valvontalautakunnassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiinteistön omistaja ja haltija on velvollinen sallimaan yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen tai hallitsemalleen alueelle, jollei sijoittamista muutoin voida järjestää tyydyttävästi ja kohtuullisin kustannuksin.

Tausta ja lainsäädäntö

MRL 161 § Yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittaminen

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Hartolan kunta

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 9.12.2022