suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Yhdistysten ja seurojen avustukset

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Hattulan kunta avustaa alueellaan toimivien yhdistysten ja seurojen toimintaa. Kunnanvaltuusto vahvistaa vuosittain talousarvion hyväksymisen yhteydessä kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja sosiaalitoimen avustusmäärärahan toiminnan tukemiseen. Määrärahan jakamisesta päättää kunnanhallitus sivistyslautakunnan esityksestä.

Avustuksia myönnetään hattulalaisille rekisteröidyille yhdistyksille. Näiden toiminnan on oltava kaikille avointa ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Lisäksi toiminnassa tulee noudattaa hyviä tapoja ja yleisesti hyväksyttyjä eettisiä periaatteita.

Perusavustusta voidaan myöntää yhdistyksen perustoiminnan tukemiseen. Sitä haetaan kerran vuodessa, hakuaika on yleensä maaliskuussa. Tarkka aika kannattaa varmistaa kunnan verkkosivuilta, missä on myös tarkemmat ohjeet sekä tulostettava hakulomake.

Kunta voi myöntää yksittäisiä avustuksia esimerkiksi isompien tapahtuminen järjestämiseen. Niihin ei ole erillistä hakuaikaa, vaan ne harkitaan tapauskohtaisesti vapaamuotoisen hakemuksen perusteella.

Kunta avustaa seuroja ja yhdistyksiä myös tilavuokrissa. Niistä voidaan neuvotella aina tilavarausten yhteydessä.

Toimi näin

Avustukset julistetaan haettaviksi lehti-ilmoituksella sekä kunnan ilmoitustaululla kunnanvirastolla ja kunnan verkkosivuilla. Toiminta-avustukseen on oma hakulomake, jonka voi noutaa kunnanviraston palvelupisteistä tai tulostaa kunnan verkkosivuilta. Täytä lomake ja palauta se sekä tarvittavat liitteet määräaikaan mennessä.

Tapahtuma-avustusta voit hakea vapaamuotoisella hakemuksella ympäri vuoden. Tarkempia ohjeita saat kunnan sivistystoimesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään hattulalaisille rekisteröidyille yhdistyksille. Näiden toiminnan on oltava kaikille avointa ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 14.1.2020