suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Yhdistysten ilmoitukset yhdistysrekisteriin

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Yhdistysten rekisteröintipalveluja ovat rekisteröidyn yhdistyksen perustamisen, muutosten ja lopettamisen ilmoittaminen sekä sääntöjen ennakkotarkastus. Yhdistyksiin liittyvät ilmoitukset tehdään yhdistysrekisteriin, jota ylläpitää Patentti- ja rekisterihallitus (PRH). Voit tehdä kaikki yhdistysilmoitukset joko sähköisessä palvelussa tai paperilomakkeilla.

  • Uuden yhdistyksen ilmoittaminen yhdisty ...

Toimi näin

Sähköiseen asiointipalveluun pääset PRH:n verkkosivuilla olevan linkin kautta. PRH:n sivuilta voit myös ladata tulostettavat lomakkeet ja saat ohjeet ilmoitusten tekemiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Suuri osa yhdistysrekisteriin tehtävistä ilmoituksista on maksullisia. Ainoastaan postiosoitteen muutoksen ja yhdistyksen purkautumisilmoituksen voi tehdä veloituksetta. Myös sääntöjen ennakkotarkastus on maksullinen. Sitä ei voi tehdä sähköisessä palvelussa.

Voit tehdä ilmoitukset yhdistysrekisteriin sähköisesti tai postittamalla PRH:een täytetyn lomakkeen, mutta sähköisissä ilmoituksissa käsittelymaksu on pienempi. Kun teet yhdistysrekisterin ilmoitukset sähköisesti, maksat käsittelymaksun ilmoittamisen yhteydessä. Kun teet ilmoituksen paperilomakkeella, maksat käsittelymaksun etukäteen ja liität kuitin ilmoituksen mukaan.

Lue prh.fi-verkkosivustolta, kuka voi allekirjoittaa ilmoituksen yhdistyksen puolesta.

Palvelun toteuttaa

Patentti- ja rekisterihallitus

Palvelusta vastaa

Patentti- ja rekisterihallitus
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 2.2.2023