suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu

Urjalan kunnassa olevia vuokra-asuntoja hoitaa Urjalan Talot Oy, joka on kokonaan kunnan omistama yhtiö. Yhtiön tarkoituksena on Urjalan kunnassa tapahtuva asuntojen omistaminen, hankkiminen, rakentaminen tai rakennuttaminen ja vuokralle antaminen ja tätä tarkoitusta varten omistaa ja hallita asuinhuoneistojen hallintaan oikeuttavien asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöosakeyhtiöiden osakkeita ja yksinomaan asumiskäyttöön varattuja kiinteistöjä sekä muita asuntoja noudattamalla asuntojen vuokrauksessa Urjalan kunnan vahvistamia asukasvalintaperusteita.

Yhtiön toimialaan kuuluu myös kiinteistönhoitopalvelut Urjalan kunnan alueeella.

Toimi näin

Vuokra-asuntoa tarvitessasi ota yhteyttä Urjalan Talot Oy:hyn. Lisätietoa palveluista Urjalan Talot Oy:n internet-sivuilta osoitteesta: http://www.urjalantalot.fi/

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaUrjalan kunta
Alue Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 15.5.2020