suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Voin ja rasvattoman maitojauheen interventiovarastointi

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Interventiovarastoinnin tavoitteena on maataloustuotteiden hintatason vakauttaminen. Intervention keinoja ovat ostot interventiovarastoon, varastointi ja tuotteen myynti takaisin markkinoille. EU:n interventiovarastoon ostetaan Suomessa vehnää, rasvatonta maitojauhetta ja voita sekä EU:n erillisellä päätöksellä ohraa ja muita maataloustuotteita.

Voita ja rasvatonta maitojauhetta myydään interventiovarastoista takaisin markkinoille EU:n komission erillisillä päätöksillä. Suomessa ei ole tällä hetkellä interventiovarastoituna voita.

Rasvattoman maitojauheen interventiovarasto Suomessa: Suomen Viljava Oy, Viljavarastontie 14, 32200 Loimaa

Suomessa interventiovarastointia hallinnoi Ruokavirasto.

Toimi näin

Interventiovarastointi edellyttää rekisteröitymistä Ruokaviraston markkinaosaston asiakkaaksi. Rekisteröintiä haetaan rekisteröintihakemuksella (lomake nro 561000). Lomakkeessa on täyttöohjeet.

Kenelle ja millä ehdoin

Voita ja rasvatonta maitojauhetta voi myydä interventiovarastoon kiinteällä hinnalla vuosittain 1. maaliskuuta ja 30. syyskuuta välisenä aikana.

Maitojauheesta maksettava interventiohinta on 169,80 euroa/100 kg. EU:n vuotuinen maitojauheen ostokiintiö on 109 000 tonnia.

Voista maksettava hinta on 221,75 euroa/100kg. EU:n vuotuinen voin ostokiintiö on 30 000 tonnia.

Kiintiöiden täytyttyä ostoja voidaan EU:n komission päätöksellä jatkaa tarjouskilpailumenettelyllä. Vuonna 2018 rasvatonta maitojauhetta ei poikkeuksellisesti osteta interventiovarastoon lainkaan kiinteällä hinnalla.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 4.5.2020